vrijdag 6 december 2019

Vochtige autoruiten

Condens op de autoruit kan een forse belemmering van het zicht betekenen. Hoe verhelp je het en wat als je vochtproblemen blijft houden. Tel daarbij de extra vochtige lucht op waarmee we te maken hebben in de natste en koudste maanden van het jaar en het probleem is compleet: de ruiten van . Pak nu condens op de autoruiten aan met deze praktische tips. Voorkom dan dat vochtige kleding en dergelijke in de auto blijft liggen.


Tip 3: laat geen vochtige spullen in de auto.

In ons land regent het nogal. En wat is de beste methode om van beslagen autoruiten af te komen? Beslagen autoramen zijn vervelend.


Zonder airconditioning moet er behoorlijk worden geveegd met een droge doek. In extreme gevallen moet . Dit vocht kan niet zomaar ontsnappen en blijft dus in uw auto achter. Als de vochtige lucht vervolgens in contact komt met koude autoruiten , . De warme vochtige lucht komt in aanraking met een koud oppervlak, de ruiten.

De waterdamp condenseert waardoor er druppeltjes ontstaan. Bedankt voor het abonneren! AbonneerHandig ⇨ Blijf op de altijd op de hoogte van de. Vochtige spullen veroorzaken condens op de ruiten.


Op het moment dat u in een koude auto stapt, komt de warme vochtige lucht die u uitademt in aanraking met de koude ruiten. Ik zet altijd direct de airco aan dan is de ruit zo weer helder. Voor mooie streeploze schone autoramen gebruik ik ruitenreiniger en stukken papier. Sproei ruitenreiniger op het raam en veeg het droog met papier.


Zo kan je ook denken aan de ademdampen van de mensen in de auto, natte kleding, vochtige lucht van buiten en water van buiten wat op de . Maar niet als beslagen autoruiten je beletten om snel naar je werk te. Dit maakt dat je ruiten aandampen. Laat geen vochtige spullen achter in je auto.


Autoruiten beslaan als er te veel vocht in de auto zit. Dat komt doordat in de herfst- en wintermaanden de lucht vochtiger is. In de vochtige en koude jaargetijden komt vooral het tweede pluspunt van de airco naar voren: de ramen beslaan niet meer. Juist in deze tijd van het jaar beslaan de ruiten het snelst, omdat de lucht vochtiger is.


De airco maakt de lucht droger, waardoor je binnen no . Maar wist je dat condens op je autoruiten eenvoudig te verhelpen is?

Niet gek dat de ruiten dan beslaan. Een hele logische manier om vochtige ruiten te voorkomen, is door deze spullen niet in de auto laten liggen . Het heeft ermee te maken dat relatief warme, vochtige lucht in. Hetzelfde gebeurt op je autoruiten , maar doordat je ruiten vast zijn heeft de . In de koude herfst- en wintermaanden leidt het tot beslagen autoruiten , waardoor.


De warme, vochtige lucht die jij uitademt, komt dan in aanraking met het . Warme vochtige lucht in de auto komt in contact met de koude autoruiten. In de auto betekent dat: beslagen ruiten. Die hinderlijke (en gevaarlijke!) waas ontstaat zodra warme vochtige lucht in aanraking komt met je koude autoruit.


Veiliger rijden met Rain-X anti condens original 200ml (concentraat). Verhoogt de veiligheid tijdens vochtige ritten! Onzichtbaar en gemakkelijk aan te brengen! Zet het raam tijdens het rijden op een klein kiertje zodat de vochtige. Hieronder volgen enkele tips om beslagen autoruiten te voorkomen:.


Dit speelt zich af bij vochtig weer en met name in de wintermaanden. Wat doe je met de doekjes waarmee je de ruiten droog maakt? Nu het weer wat kouder wordt krijg ik vaak en snel beslagen ruiten aan. Airco ook zelden nodig en heb zelfs vaak vochtige doekjes achterin . Je autoruiten beslaan direct! Deze vochtige en klamme spullen verhogen als een speer de luchtvochtigheid in de auto.


Ken je het probleem dat de autoruiten aan de binnenkant beslaan? En hoe voorkom je het beslaan en bevriezen van je autoruiten voorgoed? Heb je geen vochtige kleding aan dan kan er een ander probleem zijn . Als de temperatuur daalt, kan de lucht het vocht niet vasthouden en zet het grootste deel zich . Bij vorst bevriezen autoruiten snel: vooral de voorruit. De ruit ontdooit niet sneller en je brengt alleen maar een extra vochtige laag aan.


Met name bij koud en nat weer beslaan de autoruiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts